Στελέχωση & Ανθρώπινο Δυναμικό

Τα Στελέχη μας καθώς και όλο το προσωπικό, αποτελούν την “ψυχή” της κατασκήνωσης. Είναι στελέχη με ευδόκιμο κατασκηνωτική εμπειρία, οι οποίοι είναι απόφοιτοι Παιδαγωγικών Σχολών, καθηγητές Φυσικής Αγωγής, φοιτητές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ.α., με επαγγελματική κατάρτιση και αγάπη προς το “παιδί”.

Όλοι μαζί συμβάλουν στην ομαλή προσαρμογή των κατασκηνωτών στην ομαδική ζωή, τη διαπαιδαγώγηση τους, τη συμμετοχή τους σε γνώριμες ή μη για εκείνους δραστηριότητες, αναπτύσσοντας ιδανικά και αξίες όπως: αυτό της ευγενούς άμιλλας, της πειθαρχίας, της ομαδικότητας, της κοινωνικότητας αλλά και της ανεξαρτησίας.
Αναλυτικά, τα στελέχη μας:

Ο Αρχηγός μας: κ. Πέππας Ιωάννης είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής, με εμπειρία άνω των 20 ετών στον κατασκηνωτικό θεσμό.

Εργάζεται ως μόνιμος εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Είναι μέλος Ο.Δ.Π. Π.Ε Α’ ΑΘΗΝΑΣ με εκπαίδευση για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Φαινομένων Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού (stop bulling). Επίσης συμμετείχε ως ομοσπονδιακός προπονητής της Ε.Α.ΟΜ. – ΑμεΑ σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα καθώς και Παραολυμπιακούς αγώνες. Επίσης διετέλεσε διαιτητής, παρατηρητής διαιτησίας και εκπαιδευτής διαιτητών στο άθλημα του ποδοσφαίρου.

Είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του αθλητικού σωματείου «Γυμναστικός Σύλλογος Γαλατσίου-Γυμνάσιον».

Ιεραρχικά βρίσκεται στην κορυφή της κατασκηνωτικής δομής, όντας υπεύθυνος για τη διαλογή του λοιπού επιτελείου, την διαμόρφωση του κατασκηνωτικού προγράμματος και τον έλεγχο της εύρυθμης λειτουργίας του κέντρου.

Υπαρχηγός/οι : Εντάσσεται στο χώρο του Αρχηγείου και συνεπικουρεί στο ρόλο του.
Κοινοτάρχης: Είναι υπεύθυνος για τα παιδιά της κοινότητας του (1/50) και βρίσκεται στο πλευρό των ομαδαρχών του προς επίτευξη του κοινού σκοπού.

Ομαδάρχης: Είναι υπεύθυνος για τα παιδιά σε κάθε σπιτάκι. Η επαφή του με τα παιδιά είναι συνεχής καθώς τα συνοδεύει σε όλες τις δραστηριότητες, στο φαγητό ακόμη και στην βραδινή ψυχαγωγία.

Υπεύθυνοι Αθλητικών & Πολιτιστικών Χώρων & Ψυχαγωγίας:. Εποπτεύουν τον χώρο ευθύνης τους , είναι καταρτισμένοι και εξειδικευμένοι στο αντικείμενο τους.
Ναυαγοσώστες: Βρίσκονται στην θάλασσα και στην πισίνα καθ’ όλη τη διάρκεια του μπάνιου, με κύριο σκοπό την ασφάλεια των παιδιών.

Ψυχολόγος: Συνδράμει στην ομαλή ένταξη των παιδιών με δυσκολίες προσαρμογής και καθοδηγεί τα Στελέχη για την ορθή διαχείριση ενδεχόμενων προβλημάτων που προκύπτουν στην ομαδική συμβίωση.

Διοικητικό Προσωπικό – Γραμματεία: Είναι το κέντρο επικοινωνίας των γονέων και διεκπεραιώνει κάθε είδους διαδικασία, που αφορά την είσοδο ή την έξοδο των κατασκηνωτών.

Ιατρός: Είναι Ιατρός με ειδικότητα στην Παιδιατρική ή Γενική Παθολογία ή Γενική Χειρουργική. Βρίσκεται στον κατασκηνωτικό χώρο επί ολοήμερης βάσης προς διασφάλιση της υγείας όλων των διαμενόντων, στα πλαίσια της προληπτικής Ιατρικής.

Νοσηλεύτριες: Βρίσκονται στο χώρο του Ιατρείου όλο το εικοσιτετράωρο, παρέχοντας υπηρεσίες προληπτικής Ιατρικής και χορηγώντας τις φαρμακευτικές αγωγές που τυχόν κάποιος ακολουθεί.

Φύλακες: Ελέγχουν την είσοδο ή την έξοδο των κατασκηνωτών, των γονέων ή των επισκεπτών, και εξασφαλίζουν την «ήσυχη ζωή» του κατασκηνωτικού κέντρου, κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας.

Μάγειρας: Είναι ο υπεύθυνος της κουζίνας, ο οποίος διασφαλίζει την παρασκευή όλων των γευμάτων, τηρώντας τους κανονισμούς υγιεινής τροφίμων, που ορίζει ο κανόνας της μαζικής εστίασης.

Προσωπικό καθαριότητας και Συντήρησης χώρων: Διασφαλίζουν την καθαριότητα όλων των κοινόχρηστων χώρων, όπως απαιτείται στους κανόνες υγιεινής της ομαδικής ζωής.